Dobrodošli na Pravni fakultet Univerziteta Mediteran, mjesto ideja, inovacija i promjena!

Pravni fakultet Univerziteta Mediteran jedan je od šest organizacionih jedinica Univerziteta Mediteran, smješten u modernoj i savremenoj zgradi u srcu Podgorice, na Starom aerodromu u ulici Josipa Broza Tita bb.

Ključne prednosti studiranja na našem fakultetu čine: savremeni studijski programi, rad u malim grupama, kombinacija teorije i prakse, vrsni predavači iz zemlje i inostranstva, stalna dostupnost nastavnika i saradnika, pravne klinike, studentska praksa kod advokata, državnih organa i privatnih kompanija. Na predavanjima akcenat stavljamo na praktičnom radu, pa razvijamo kod studenata tehniku pisanja podnesaka: tužbi, žalbi, upravnih akata itd.. Imajući u vidu da smo Fakultet koji godišnje upisuje oko 100 studenata, to imamo priliku da se svakom studentu pojedinačno posvetimo i ukažemo mu posebno pažnju. Prednosti Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran su i njegovi inovativni i dinamični studijski programi. Na osnovnim akademskim studijama koje traju tri godine postoje dva modula:

  • pravosudni studijski program koji je namjenjen, prije svega studentima koji imaju namjeru da se bave sudijskim ili tužilačkim poslom, ili pak advokaturom;
  • privrednopravni studijski program - za sve one studente koji pokazuju interes da rade u privredi i biznisu – u bankama, raznim privrednim kompanijama i sl.

Na master akademskim studijama koje traju dvije godine postoje četiri studijska programa:

  • krivično - pravosudni studijski program namjenjen studentima koji žele da rade u pravosuđu i advokaturi.
  • javna uprava- studijski program namjenjen studentima koji imaju namjeru da rade u državnim organima i organima lokalne samouprave,
  • privrednopravni studijski program namjenjen studentima koje interesuje izučavanje prava u privredi i
  • evropsko pravo-studijski program namjenjen studentima koje interesuje izučavanje prava EU i procesa evropskih integracija Crne Gore

Pravni fakultet Univerziteta Mediteran organizuje i doktorske akademske studije “Evropsko pravo” u trajanju od tri godine.

U cilju sticanja praktičnih (primjenjenih) znanja, studentima je u šestom semestru omogućena praktična obuka u pravosuđu, odnosno u privredi. Cilj nam je da naši studenti nakon što diplomiraju, budu profesionalci u svom poslu, ljudi sa visokim profesionalnim i moralnim vrijednostima. Svrha postojanja i rada Fakulteta jeste kvalitet, a što je potvrđeno od strane resornog ministarstva dodjeljivanjem i licence za naučno istraživačku djelatnost.

Ipak, naš najveći ponos su naši diplomirani studenti koji odmah nakon završetka studija pronalaze poslove i postaju uspješni u svojim profesijama. Tako su već neki od njih danas ugledni advokati, dok drugi nastavljaju svoje obrazovanje na master i doktorskim studijama u inostranstvu, dok ostali rade u državnim organima, privatnim kompanijama, sudovima, tužilaštvu i organima javne i lokalne uprave. Rijetko koji fakultet tako dobro pripremi studenta za buduću karijeru advokata, sudije, državnog tužioca, državnog službenika koji je spreman za odgovoran i profesionalan rad u pravnoj struci, od Pravnog fakultata Univerziteta Mediteran. Mi smo prepoznati po stvaranju pravnika obučenog znanjem i vještinama neophodnim za uspjeh.

Dragi budući studentu, pozivam i Tebe da se upoznaš sa svim onim što pruža Pravni fakultet Univerziteta Mediteran, da istražiš naš veb sajt, da se povežeš sa našim akademskim osobljem i da nas lično posjetiš na navedenoj adresi.

Sve ovo su razlozi da nam i Ti, kao i više od 1000 dosadašnjih studenata pokloniš povjerenje.

Želimo Ti dobrodošlicu u našu živu i energičnu intelektualnu zajednicu.

Dekan,
Prof. dr Miloš Vukčević

NA VRH