U skladu sa inovativnim pristupom zasnovanom na neposrednoj i praktičnoj realizaciji stečenih teorijskih znanja u okviru savladavanja gradiva iz predmeta Ustavno-procesno pravo, studenti III godine Pravnog fakulteta, sa profesorom Mladenom Vukčevićem i saradnikom u nastavi Matijom Vučićevićem, posjetili su danas Ustavni sud Crne Gore.

U ime Ustavnog suda Crne Gore, studentima se obratio predsjednik dr Dragoljub Drašković, koji je upoznao studente sa izazovima u radu Ustavnog suda Crne Gore, sa posebnim osvrtom na postupke po ustavnoj žalbi, kao i postupke ocjene ustavnosti i zakonitosti. Takođe, studenti su imali priliku da se upoznaju sa osnovama ustavnog uređenja Crne Gore, organizacijom i nadležnostima Ustavnog suda, ali i interaktivno sudjelovati u diskusiji.

Studenti su izrazili zadovoljstvo i istakli da su posjete ove prirode od značaja u procesu njihovog učenja i osposobljavanja.

Ova posjeta realizovana je u okviru projekta vannastavnih aktivnosti organizovanih od strane dekanata Pravnog fakulteta.“

 

 

NA VRH