Pravni fakultet Univerziteta Mediteran imao je zadovoljstvo da ugosti Predsjednika Ustavnog suda Crne Gore – doc. dr Dragoljuba Draškovića.

Doc. dr Dragoljub Drašković rođen je 1955. godine u Nikšiću, gdje je završio osmogodišnju školu i gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1978. godine, gdje je stekao 1987. godine i akademski stepen doktora pravnih nauka. Od početka 1980. pa do sredine 1991. godine bio je zaposlen u Željezari Nikšić, radeći na brojnim pravnim poslovima. Od sredine 1991. do početka 2004. godine radio je u „Elektroprivredi Crne Gore“ – Nikšić gdje je obavljao funkcije direktora Sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove i savjetnika generalnog direktora za pravna pitanja. Od početka 2004. godine do početka 2012. godine bio je direktor Regulatorne agencije za energetiku Crne Gore, da bi krajem 2013. godine bio izabran za sudiju Ustavnog suda, a zatim 2017. godine i za predsjednika Suda. Posjeduje naučno zvanje docenta na Univerzitetu Crne Gore, na Filološkom fakuletu za predmete Osnovi prava i Radno pravo. Objavio je više od 60 naučnih i stručnih radova iz oblasti društveno-političkog sistema, ustavnog uređenja, radnog i privrednog prava.

Predsjednika Ustavnog suda govorio je studentima na temu „Mjesto i uloga Ustavnog suda u ustavnopravnom sistemu Crne Gore.“

 

 

 

 

NA VRH