U petak 18. maja u 13:00 časova studenti završne godine Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran zajedno sa mentorima – profesorima održaće press na kojem će predstaviti projekat “Pužanja besplatne pravne pomoći” u sklopu pravnih klinika koje se organizuju na Pravnom fakultetu Univerziteta Mediteran. Naime, Pravni fakultet Univerziteta Mediteran pokrenuo je projekat Pružanja besplatne pravne pomoći kojim će studenti III godine zajedno sa profesorima (mentorima) pružati besplatnui pravnu pomoć građanima. Besplatnu pravnu pomoć mogu zatražiti svi zainteresovani građani kojima je pravna pomoć potrebna. Građani kojima je pravna pomoć potrebna dužni su sa sobom ponjeti fotokopiju lične karte kao i fotokopiju dokumentacije vezane za pravni problem – slučaj.

Projekat Pružanje besplatne pravne pomoći pruža pravne savjete, pomažući građanima da se snađu u pravnim problemima sa kojima se suočavaju. Osim toga, navedeni projekat može pomoći građanima i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima. Studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu mentori – profesori, saradnici i asistenti. Studenti se mogu uključiti i u planiranje nastupanja u upravnim i sudskim postupcima, a mogu pomoći i u ostvarivanju kontakta sa advokatima sa kojima Fakultet sarađuje.

Besplatna pravna pomoć pružaće se građanima svake srijede počev od 23.05.2018. u periodu od 13:00 do 16:00 časova u sali P07 (prizemlje) u zgradi Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran.

 

 

NA VRH