Centar za građansko obrazovanje (CGO) uz finansijsku podrške Vlade SAD, kroz Biro State department-a za borbu protiv međunarodne trgovine drogom sprovodi projekat “Suočavanje s prošlošću za budućnost” .

U okviru ovog projekta planirana je radionica za studente prava i mlade profesionalce u pravosuđu, putem zoom-a dana 18. i 19.11.2020. godine na temu  “Tranziciona pravda kroz crnogorsko i regionalno iskustvo”, a na kojoj će izlaganja imati regionalni i domaći stručnjaci iz akademske sfere, pravosuđa, međunarodnih i crnogorskih organizacija. Teme obuhvataju pitanja napretka u pomirenju u regionu nakon četvrt vijeka, nasljeđa Haškog tribunala, kao i procesuiranja ratnih zločina u Crnoj Gori. Radionica ima za cilj intenziviranje javnog dijaloga o pitanjima tranzicione pravde u Crnoj Gori.

Poziv će biti upućen i studentima pravnih fakulteta Univeverziteta Crne Gore i Univerziteta Donja Gorica. U prilogu se nalazi nacrt agende. Svi učesnici će dobiti sertifikat o pohađanju programa, a prijave (kratko pismo interesovanja i CV) mozete poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Za sve dodatne informacije mozete se obratiti putem elektronske pošte Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili mobilnog telefona 068067047.

 

 

NA VRH