U organizaciji Etičkog odbora Univerziteta "Mediteran" Podgorica danas je organizovana prva tribina u funkciji jačanja akademskog integrizma.

Otvarajući tribinu u ime organizatora, prisutnima se obratio prof. dr Velizar Sredanović, Predsjednik Etičkog odbora. On je govorio o važnosti pitanja akademske etike i predočio niz aktivnosti koje ovaj Odbor namjerava organizovati u cilju jačanja akademskog integrizma, prevashodno u funkciji studenata, sa ciljem da sjutra kada steknu diplome, uz stečeno znanje usvoje i etičnost, kao sastavni dio slobodoumnosti ljudi na putu zrelosti.

Prof. dr Nebojša Šarkić je govorio o akademskoj čestitosti, povezujući tradiciju, moral i etiku. Posebnu pažnju posvetio je poštovanju Etičkog kodeksa na univerzitetima i postojanju nulte tolerancije prema bilo kom obliku neetičkog ponašanja. Takođe, osvrnuo se na pitanje kako obezbijediti akademsku čestitost na ličnom i poslovnom planu. Posebnu pažnju posvetio je pitanju plagijarizma, te individualnoj i kolektivnoj zaštiti po ovom pitanju.

Prof. dr Nebojša Šarkić, je dekan Pravnog Fakulteta Univerziteta "Union" Beograd, Predsjednik Udruženja pravnika Srbije i ovlašćeni zastupnik Predsjednika Univerziteta "Mediteran" Podgorica.

 

 

NA VRH