Svi studenti treće i četvrte (specijalističke) godine Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran koji su zainteresovani da učestvuju u pilot pravnoj klinici "Zabrana mučenja i drugih oblika nečovječnog postupanja i primjena člana 3 Evropske konvencije" , prijave mogu slati koordinatorki za ovu oblast Amili Spahić na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., najkasnije do 20. februara.

U saradnji sa kancelarijom Savjeta Evrope na Pravnom fakultetu Univerziteta Mediteran biće organizovane pilot pravne klinike koje su osmišljene tako da podrže studente prava u pisanju pravne argumentacije, i da predstave "način razmišljanja koji uvažava ljudska prava", kao i da izlože studente praktičnoj primjeni prava kroz rad na prominentnim slučajevima zlostavljanja,Pravne klinike će polaznicima pružiti teorijska znanja po pitanjima ljudskih prava koja se tiču zabrane mučenja u okviru člana 3 Evropske konvencije o ljudskim pravima, i praktične vještine koje se tiču postupanja u slučajevima zlostavljanja.

Obuka će se sastojati od 6 modula a svaki od modula biće posvećen posvećen pojedinačnim aspektima člana 3 EKLJP.

Polaznici pilot pravne klinike su studenti treće i četvrte godine studija prava Univerziteta Mediteran, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Crne Gore.

Po zavšetku obuke svi polaznici pravne klinike biće testirani. Na kraju obrazovnog ciklusa biće organizovana simulacija suđenja. Studiju slučaja će pripremiti mentori koji će u grupama raditi sa studentima i pripremati ih za simulaciju suđenja.

NAJUSPJEŠNIJI STUDENTI IMAĆE PRILIKU DA POSJETE EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA I SAVJET EVROPE U STRAZBURU.

 

 

NA VRH